پاپایا
هیچ جای تعجبی نیست که کریستوفر کلمبوس، پاپایا را با آن طعم شیرین و درونی نرم و شبیه به کره، میوهای برای فرشتگان نامیده است.
زمانی پاپایا میوهای نایاب و عجیب بود اما امروزه در اکثر کشورهای دنیا مانند برزیل، مکزیک هند ،اندونزی ، زئیر و امریکا یافت می شود.
پاپایا میوه ای گرد و یا شبیه به گلابی است و گاهی طولی به اندازه 20 اینچ دارد. گوشت پاپایا نارنجی پر رنگ با ته رنگی زرد و یا صورتی می باشد.
در حفره درون پاپایا ،دانههایی سیاه،گرد و ژله مانند وجود دارد.
دانه های پاپایا قابل خوردن است، البته گاهی مزه ی آنها تلخ است ولی با این حال قابل خوردن اند.
میوه پاپایا مانند همه قسمت های پاپایا حاوی پاپین، آنزیمی کمک کننده به هضم غذا، می باشد. این آنزیم،خصوصاً در زمانی که پاپایا رسیده نشده است، بیشتر است. از پاپین برای تهیه بعضی از آدامسها استفاده می گردد.
فواید پاپایا:
پاپایا مزه ای شیرین و رنگی زرد دارد و منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتن، ویتامین C، فلانوئید، ویتامین هایB، فولات و اسید پانتوتنیک و همچنین مواد معدنی نظیر پتاسیم، منیزیم و فیبر می باشد.
هر دو این گروه تغذیه ای، سلامت سیستم قلبی ـ عروقی را تقویت می کند و همچنین از ابتلاء به سرطان روده جلوگیری می نماید. بعلاوه پاپایا حاوی، پاپین، آنزیمی برای هضم،درمان آسیبهایی که در ورزش بوجود می آید و آلرژی می باشد.
مواد موجود در 100 گرم پاپایا
ویتامین C 187.87 میلی گرم
فولات 115.52 میکروگرم
پتاسیم 781.28 میلی گرم
فیبر 5.47 گرم
ویتامینA 863.36 واحد
ویتامین E 3.40 میلی گرم
ویتامین K 7.90 میکروگرم
حفاظت در مقابل بیماری های قلبی
پاپایا میوهای است که بسیار برای حفاظت در مقابل گرفتگی رگها و بیماری های قلبی در افراد دیابتی مفید است.
پاپایا سرشار از ویتامینC، ویتامینE و ویتامین A، که هر سه آنتی اکسیدانهایی قوی هستند، می باشد. این مواد مغذی از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می نماید زیرا هنگامیکه کلسترول اکسید شود،می تواند به دیوارههای رگهای خونی بچسبد و باعث حمله قلبی و یا سکته شود.
همچنین پاپایا منبعی از فیبر است که باعث کاهش کلسترول بالا می گردد.
فولیک اسید نیز درپاپایا یافت می شود که برای تبدیل مادهای به نام هموسستئین به اسیدهایی بیخطر از خانواده آمینو اسید به نامهای سستئین و یا میتونین نیاز است. زیرا هموسستئین تغییر نیافته در صورت زیاد شدن می تواند بصورت مستقیم دیواره رگهای خونی را تخریب نماید و می تواند عاملی برای سکته و یا حمله قلبی باشد.
تقویت دستگاه گوارش
مواد مغذی که در پاپایا یافت می شود برای جلوگیری نمودن از ابتلاء به سرطان روده نیز مفید می باشند.
فیبر موجود درپاپایا به سمهای موجود در روده(که باعث ابتلاء به سرطان روده می شود) می چسبد و آنها را از سلولهای روده خارج می کنند.
همچنین موادی نظیر فولات، ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین E نیز به کاهش ابتلاء به سرطان روده کمک می نمایند.
تاثیرات ضد التهابی
پاپایا حاوی آنزیم هایی پروتئینی برای هضم می باشد که شامل پاپین و چیمپوپاپین (Chympopapin) است.
این آنزیم ها به کاهش التهاب ها کمک می کند و درمان سوختگی ها را سرعت می بخشد.
بعلاوه، آنتی اکسیدان هایی نظیر ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن نیز به کاهش التهاب ها کمک می نمایند.
بنابراین می توان متوجه شد که چرا افرادی که از بیماری هایی که بوسیله التهاب ایجاد می گردد، مانند آسم و آرتروز استخوانی، رنج میبرند با مصرف این مواد بیماری آنها کاهش می یابد.
حفاظت از سیستم ایمنی
ویتامین C و ویتامین A که بوسیله بدن از بتاکاروتن موجود در پاپایا ساخته می شود، برای سلامت سیستم ایمنی و همچنین عملکرد آن مورد نیاز است. بنابراین پاپایامیوه ای مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند عفونت گوش، سرماخوردگی و آنفولانزا می باشد.
از دیگر فواید پاپایا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
* حفاظت از کمسویی چشم(ARMD)
* حفاظت در مقابل آرتروز(ورم مفاصل)
* تقویت سلامتی ریه
چه نوع پاپایایی انتخاب نماییم و چگونه نگهداری کنیم
اگر پاپایایی که می خواهید انتخاب کنید برای مصرف همان روز است، باید پاپایایی انتخاب کنید که پوست آن نارنجی متمایل به قرمز و صاف باشد.
پاپایاهایی که پوستی زرد رنگ دارند، باید چند روز بمانند تا رسیده شوند. پاپایاهای سبز و سفت را فقط در صورتی که می خواهید برای سالاد از آنها استفاده کنید، خریداری نمایید.
پاپایاهای زردرنگ را می توان درون دمای معمولی اتاق نگهداری نمود تا رسیده شوند و اگر مایلید که فرایند رسیدهشدن زودتر انجام گیرد می توانید پاپایاها را در کیسه ای در کنار موز قرار دهید. اما پاپایاهای رسیده باید در یخچال نگهداری شوند و طی یک تا دو روز مصرف شوند.
منبع :سیمرغ دات کام