خواص و فواید چیکو

خواص و فواید چیکو,این گیاه با نام چیکو (درفیلیپین)، ساپودیلا (درانگلیس)، سان مانیلا (دراندونزی) لاموت (درتایلند)، چیکلی (درمکزیک)، چیکو زاپوته (درگواتمالا، مکزیک و ونزوئلا) و ناز

خواص و فواید چیکو

چیکو , خواص دارویی چیکو

چیکو

میوه ای گرمسیری با خاصیت درمانی برخی بیماریها و ترمیم دندان، منبع تامین موادمغذی برای مصرف کننده و کسب درآمد بسیارخوب برای کشاورزان است.

نام درخت چیکو، ساپودیلا است و صمغ آن به نام چیکل پیشتر برای درست کردن آدامس بکار می رفت.

میوه چیکو پوستی قهوه ای رنگ دارد و طعم و مزه شیرین آن بین شکر و نوشابه است.

این گیاه با نام چیکو (درفیلیپین)، ساپودیلا (درانگلیس)، سان مانیلا (دراندونزی) لاموت (درتایلند)، چیکلی (درمکزیک)، چیکو زاپوته (درگواتمالا، مکزیک و ونزوئلا) و نازی بری (درجامائیکا) شناخته می شود.

این درخت بومی در دوران قدیم در جنوب مکزیک و کشورهای آمریکا به منظور استخراج صمغ در تهیه آدامس و همچنین تولید میوه، کشت می شد، سپس توسط اسپانیایی ها به فیلیپین برده شد و در نهایت به تمام نقاط گرمسیر دنیا انتشار یافت.این درخت هم اکنون در سطح وسیعی از نوار ساحلی هندوستان و سریلانکا و در ایران نیز در برخی منازل و باغ های سیستان و بلوچستان و هرمزگان کشت می شود.

سازگاری بسیارخوب این درخت با شرایط آب و هوایی و خاکهای جنوب کشور و عملکرد مطلوب آن، موجب شد تا توسعه سطح زیرکشت این محصول در برنامه سوم مد نظر قرار گیرد و هر سال افزایش یابد.

چیکو، درختی است همیشه سبز با قامتی برافراشته، پهن و انشعاب های کم که ارتفاع آن بین 20 تا 50 متر است.

برگهای چیکو بصورت یک در میان و طول آنها پنج تا 15 سانتیمتر است، گلهای آن نیز از نوع دو جنسیتی زنگوله مانند و دارای شش کاسبرگ (سه کاسبرگ در خارج و سه کاسبرگ در داخل) است که گلبرگها به رنگ سبز کمرنگ متمایل به سفید و پرچمها برجسته به تعداد شش عدد می باشد.

میوه چیکو ؛ به شکل گرد تا بیضی به قطر 10 تا 15 سانتیمتر و طول 12 سانتیمتر و وزن نرمال میوه ها بین 100 تا 400 گرم است برخی از ارقام به یک کیلوگرم نیز می رسد.

میوه این درخت دارای پوست نازک و صاف به رنگ قهوه ای روشن، گوشت میوه نارس به رنگ زرد تا قهوه ای روشن با شیرابه فراوان و سفت می باشد، اما میوه رسیده فاقد شیرابه است و گوشت آن به رنگ قرمز، خیلی شیرین و آبدار است و طعم اسیدی کمی دارد.

هسته آن به رنگ سیاه براق، دوکی شکل و نزدیک به دو سانتیمتر طول دارد.

هر درخت چیکو نزدیک به یک هزار و پانصد تا دو هزار و پانصد عدد میوه تولید می کند و عملکرد محصول در هر هکتار بین 10 تا 12 تن است.

درخت چیکو با وجود رشد بسیار کند که تا زمان ثمردهی و بلوغ، پنج سال بطول می انجامد، اما تا 80 سالگی همچنان محصول می دهد و درآمدزا است.

درخت چیکو در برابر بادهای شدید مقاوم است و سرمای زیر صفر درجه را نیز به راحتی تحمل می کند.

- میوه چیکو؛ مصرف تازه خوری دارد و در صنایع تبدیلی برای تولید چسب قابل استفاده است

- میوه نارس چیکو نیز تانن فراوانی دارد که برای درمان اسهال مفید است

- از برگ آن در پایین آوردن فشارخون ، سرماخوردگی و درمان سرفه استفاده می شود.

- از شیرابه چسبناک چیکو در پرکردن دندان استفاده می شود

- له شده هسته این میوه ادرارآور و برای دفع سنگ کلیه موثر است.

مطالب مرتبط با خواص و فواید چیکو