کدو
بر طبق تحقیق برترین های جهان کدو سبز سرشار از ویتامین A است . ویتامین A در بینایی ، رشد و نمو بدن و سیستم ایمنی بدن مؤثر است و باعث مصونیت در برابر بیماری های عفونی می شود . همچنین در درمان چاقی و کاهش قند خون نیز تاثیر بسزایی دارد .
افزایش سلامت کلی
اگرچه مانند سبزیجات ریشهای مثل بابا آدم، و مقوی نیست اما در کدو تاثیرات ضد سرطانی یافت شده است. بعضی بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است که آب گرفته شده از کدو با آب ، کدو تنبل و از لحاظ جلوگیری از جهش سلولی(تغییرات سرطانی)یکسان است.
سلامت مردان را افزایش می دهد.
در بررسیهای پژوهشی، عصاره گرفته شده از کدو به کاهش اثر حالتی در مردان به نام benign prostatic hypertrophy یا BPH (بزرگی غده پروستات )کمک میکند. در این وضعیت، غده پروستات به طور مشکوکی بزرگ میشود که میتواند باعث ایجاد مشکل ادراری و فعالیت جنسی شود. به خصوص در ترکیب با دیگر مواد غذایی گیاهی، کدو در کاهش علائم BPH نقش موثری دارد.
محافظت در برابر بیماریهای قلبی ـ عروقی
موادمغذی موجود در این کدو بسیار موثر هستند. در سیستم طبقه بندی غذایی، کدو تابستانی سرشار از ویتامینC ، منگنز و همچنین منبع بسیار خوبی از ، ویتامین Aکه در آن (شبه کاروتن از قبیل بتا کاروتن وجود دارد) فیبر، پتاسیم، فولات، مس، ریبوفلاوین و فسفر است.
بسیاری از این مواد مغذی برای پیشگیری از بیماریهای تصلب شرائین و بیماریهای قلبی ـ دیابت ی مفید هستند. منیزیم موجود در کدو تابستانی برای کاهش خطر حمله قلبی و سکته نیز مفید است. منیزیم همراه با پتاسیم، پایین آورندههستند. ویتامین C و بتا کاروتن یافت شده در کدو تابستانی از اکسیده شدن کلسترول جلوگیری میکنند. از آنجایی که اکسیداسیون کلسترول در دیواره رگهای خونی روی میدهد بنابراین این مواد مغذی به کاهش پیشرفت تصلب شرائین کمک میکنند. بدن از ویتامین فولات به منظور کاهش متابولیک خطرناکی به نام homocysteine که عامل حمله قلبی و سکته در سطحهای بالاست، استفاده میکند. و در آخر، فیبر کدوی تابستانی کاهندهست که در نتیجه آن خطر تصلب شرائین و بیماریهای قلبی ـ دیابت ی را کاهش میدهد.
کدو، غذایی علیه بیماری ها
موادمغذی در کدو تابستانی برای پیشگیری از بیماریها مفید است. خوردن غذاهایی با فیبر بالا باعث میشود تا سم های سرطان زا از سلولهای کولون دفع شوند، همچنین فولات، ویتامین C و بتا کاروتن از این سلولها در برابر مواد شیمیایی که باعث سرطان کولون میشود محافظت میکنند. آنتی اکسیدانهای ویتامین C خاصیت ضد التهابی دارند که در شرایطی چون ورم مفاصل و استخوان و آرتروزهای روماتیسمی و هر جا که تورم وجود داشته باشد موثرند. مس یافت شده در این نوع کدو نیزتاثیر بسزایی در کاهش علائم دردناک در آرتروزهای روماتیسمیدارد.
چگونه ذخیره و انتخاب کدو
در هنگام خرید کدو، آنهایی را بخرید که سنگینتر از اندازهشان باشد و پوستی براق و تمیز دارند. پوست آن نباید خیلی سفت باشد چون پوست سفت نشاندهنده بیش از حد رسیده بودن کدو و تخمهای سفت و گوشت ریش ریش است. کدوهایی را که اندازه متوسط دارند خریداری کنید چون آنهایی که خیلی بزرگ هستند ممکن است الیافی یا ریشهدار باشند، همچنین آنهایی که خیلی کوچک هستند مزه خوبی ندارند.
کدو تابستانی خیلی نازک و شکننده است و باید آنها را با دقت حمل کرد. سوراخهای روی کدو نشان دهنده فساد و خرابی در آن است. کدو را باید نشسته درکیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد. در این صورت تا هفت روز میتوان آنها را نگهداری کرد. کدو را میتوان فریز کرد در این حالت گوشت آن نرمتر میشود. برای این کار دو دقیقه قبل از فریز کردن پوست آن را بکنید.