خواص و مضرات مصرف شوید

خواص و مضرات مصرف شوید,شوید - داخلات دارویی شوید - موارد مصرف شوید - خواص شوید - موارد پیشگیری از شوید - درمان با شوید - مصرف شوید در دوران بارداری - مصرف شوید در دوران شیردهی - فوای

خواص و مضرات مصرف شوید

شوید , خواص و مضرات شوید

شوید

مشخصات:

طبق تحقیق برترین های جهان شوید گیاهی است یکساله با ساقه منشعب که از گرده سبز مایل به آبی پوشیده شده است.برگها خطی و چند شانه بوده و بصورت متناوب روی ساقه قرار می گیرند.گل های زرد طلائی بصورت گل آذین در انتهای شاخه های اصلی و فرعی قرار دارند..

بومی شرق مدیترانه و غرب آسیا می باشد.در ایران در مناطق مختلفی کاشت می شود.


بخش های مورد استفاده:

میوه

خواص:

1- پائین آورنده چربی خون :با اثر وابسته به مقدار مصرف باعث کاهش کلسترول تام،کاهش LDL ، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید TG می گردد .

2- سوء هاضمه و نفخ:  دفع باد را از روده تسهیل می کند و لذا نفخ را کاهش می دهد .

3- محرک ترمیم سلولهای کبدی : موجب افزایش بازسازی سلولهای آسیب دیده کبدی می گردد.

4- افزایش ترشح شیر : موجب افزایش ترشح شیر در خانم ها می شود.

5- اشتها آور : با افزایش ترشح صفرا و جلوگیری از تجمع باد در روده،منجر به بهبود اشتها می گردد .


موارد مصرف:

موارد پیشگیری:

-افزایش چربی خون :  مصرف متناوب شوید موجب جلوگیری از افزایش چربی خون می گردد .{کمکی ( خوراکی)}

درمان:

-افزایش چربی خون :  موجب کاهش کلسترول تام ، LDL ، تری گلیسرید و افزایش HDL می گردد ، البته بیشترین اثر را بر روی تری گلیسرید ارد . {کمکی ( خوراکی)}

-نفخ :  با تسهیل دفع باد روده از علائم نفخ ( درد و اتساع روده ) می کاهد .{ کمکی ( خوراکی )}

-التهاب کبدی : در بیمارانی که بدلیل آسیب های محیطی ( ویروس ، مواد شیمیائی) یا تغذیه ای ( الکل) سلولهای کبدی تخریب شده اند ، موجب بازسازی Regeneration سلولهای کبدی می شود .{ کمکی ( خوراکی)}

-کاهش شیر : در مادران شیرده موجب افزایش ترشح شیر می گردد .{ کمکی ( خوراکی)} موارد احتیاط

موارد احتیاط و منع مصرف:

* شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .

* مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.

* مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .

* مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .

تداخلات داروئی:

مصرف توام شوید با داروی 8-متوکسی پسورالن بدلیل افزایش بروز حساسیت نوری ممنوع است. مصرف توام با داروهائی که حساسیت پوستی ایجاد می کنند مثل تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود.


 مصرف در دوران بارداری:

بعلت اثرات قاعده آوری و سقط زائی شوید،مصرف فراورده های تغلیظ شده و میوه آن در اوایل دوران بارداری ممنوع است .

مصرف در دوران شیردهی :

فراورده های تغلیظ شده با احتیاط مصرف شود. شوید و پیشگیریشوید جزو سبزی های خوراکی بوده که برگ آن منبع غنی از نظر پیش ساز ویتامینA ، آهن و پتاسیم می باشد . بدلیل اثرات کاهنده ای ه بر روی چربی خون دارد می تواند در پیشگیری ازافزایش چربی خون،بخصوص تری گلیسرید TG موثر می باشد.

مطالب مرتبط با خواص و مضرات مصرف شوید