لوبیا سبز
بر طبق تحقیق برترین های جهان لوبیا سبز از کالری کمی برخوردار است ولی از نظر تغذیه ای بسیار مفید می باشد.
لوبیا سبز منبعی سرشاری از ویتامین C، ویتامینK و منگنز است و همچنین ویتامین A،پتاسیم، فیبر، فولات، آهن،منیزیم، ویتامین B1، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا 3 و نیاسین است.
استخوان سازی با لوبیا سبز
لوبیا سبز به دلیل داشتن منبع ویتامین K، بسیار برای ساختن استخوان هایی قوی مفید است.
ویتامین K1، پروتئینی مهم را در استخوان را فعال می سازد. این پروتئین مولکول های کلسیم را در استخوان نگه میدارد بنابر این بدون ویتامینK1، میزان آن پروتئین نیز کافی نمی باشد و به پروتئین نیازمند می باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و اختلال می شود.
پشتیبانی از سیستم قلبی ـ عروقی
برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که گرفتگی شریان دارند، تعداد کمی از غذاها که از آن جمله میتوان به لوبیا سبز اشاره نمود برای آنها مفید است.
لوبیا سبز منبع غنی از ویتامینA(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C ، میباشد.
این دو ماده مغذی، آنتی اکسیدانهایی مهم میباشند که در کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن کمک میکنند.
ویتامین C محلول درآب و بتاکاروتن، محلول در چربی میباشند.
این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری مینمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است که به دیواره رگهای خونی بچسبد و از آنها بالا رود که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است.
مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری مینماید و میتوان گفت مصرف یک استکان لوبیا سبز به میزان حدود 16 درصد ویتامین A و 20 درصد از ویتامین C بدن را تامین می نماید.
هم چنین لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم میباشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی ـ عروقی ایفا میکنند. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می کنند در صورتی که فولات مولکول خطرناکی بنام هموسستئین را به مولکول های بی خطر تبدیل می نماید. به این دلیل که هموسستئین به طور مستقیم دیواره رگها را خراب می کند، بنابراین در صورت تغییر ندادن آن،میزان زیاد آن احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود می باشد باعث کاهش فشار خون می گردد.
میزان مواد موجود در 100 گرم لوبیا سبز
ویتامین K 00/20 میکرو گرم
منگنز 37/0 میلی گرم
ویتامینC 13/12 میلی گرم
ویتامین A 50/832 واحد
فیبر 00/4 گرم
پتاسیم 75/373 میلی گرم
فولات 63/41 میکروگرم
آهن 60/1 میلی گرم
منیزیم 25/31میلی گرم
ویتامین B2(ریبو فلاون) 12/0 میلی گرم
کلسیم 50/57 میلی گرم
مس 13/0 میلی گرم
ویتامین B1(تیامین) 09/0 میلی گرم
فسفر 75/48 میلی گرم
پروتئین 36/2 گرم
امگا 3 11/0 گرم
بالا بردن سلامتی روده
لوبیا سبز از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگیری میکند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن نیز سلول های روده را از تخریب توسط رادیکال های آزاد محفوظ می کنند.
فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلول های روده جلوگیری می کنند حتی در مواردی که سلول ها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می باشد.
مطالعات نشان داده اند افرادی که در غذای شان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آنها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی کنند.همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آنکه این سموم بتوانند به سلول های روده آسیبی برسانند آن ها را از بدن بیرون می کند.
ماده مغذی با خاصیت ضد التهاب
ویتامینهای C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهاب دارند و این خاصیت آن ها، لوبیا سبز را ماده ای مفید برای کاهش بیماری هایی که التهابات نقش موثری در آنها دارد (مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز) می سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است.لذا به کسانی که از این بیماری رنج می برند توصیه به مصرف آن می گردد.
آهن برای تامین انرژی
لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است.
ماده معدنی ای که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است.
لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن،حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می باشد.
چه نوع لوبیا سبزی را بخریم و چگونه آنها رانگهداری کنیم؟
برای خرید لوبیا سبز بهترراه این است که آن دسته از آن ها را انتخاب نماییم که غلاف آنها سبز باشد و دارای پوستی لطیف و بدون نقطه های قهوه ای بوده و ترد و تازه باشند.
برای نگهداری از آن بهترین روش این است که آنها را نشسته در کیسه ای پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگه دارید. لوبیا سبز را فقط می توان به مدت 1 هفته در فریزر نگه داشت.
سیمرغ دات کام