ماکارونی دمی
مواد لازم برای تهیه ماکارونی دمی :
1- ماکارونی خشک 300 گرم .
2- گوشت چرخ کرده 200 گرم .
3- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
4- پیاز 1 عدد .
5- پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری .
6- پودر دارچین 1/3 قاشق چایخوری
7- فلفل دلمه ای کوچک 1 عدد .
8- پودر آویشن 1/2 قاشق چایخوری .
9- آبلیمو و نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه ماکارونی دمی :
داخل قابلمه ای را از آب پر کنید و مقداری نمک و روغن داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، پس از به جوش آمدن آب ماکارونی را به آن اضافه کنید و با چنگال کمی به هم بزنید تا رشته های ماکارونی به یکدیگر نچسبند ، ماکارونی را پس از 5 تا 7 دقیقه با آب سرد آب بکشید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد.
پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در مقداری روغن تفت داده تا نرم گردد سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه ای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت خوب سرخ شود ، در ادامه نمک ، فلفل ، پودر دارچین ، پودر سیر و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید سپس مقدار کمی آبلیمو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید تا طعمی جذاب پیدا کند.
ته قابلمه را مقداری روغن بریزید و سیب زمینی های حلقه را ته قابلمه به طور منظم بچینید ، مقداری ماکارونی روی سیب زمینی ها بریزید و روی ماکارونی ها ، مقداری مایه ماکارونی بریزید ( 2 تا 3 لایه به همین صورت داخل قابلمه را پر کنید ) ، آخرین لایه را با ماکارونی پوشش دهید و پودر آویشن را روی آن بریزید ، در قابلمه را قرار دهید و با حرارت کم منتظر باشید در حدود 35 تا 45 دقیقه ماکارونی دم بکشد.
پس از پخت کامل، ماکارونی را از روی حرارت بردارید، در قابلمه را بردارید و 10 دقیقه منتظر بمانید تا ماکارونی کمی خنک شود سپس در ظرف برگردانید و به مراه سس گوجه فرنگی مکارونی را سرو کنید.
نکته 1 : در زمان آبکشی ماکارونی را بیش از حد نجوشانید تا ماکارونی خمیر نشود و هم چنین رشته های ماکارونی را با آب سرد کامل بشویید و از هم جدا کنید
نکته 2 :در صورت تمایل برای خوشرنگ تر شدن ماکارونی 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده به مایه ماکارونی اضافه کنید.
نوش جان