طرز تهیه کباب کوبیده در منزل
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده در منزل 6 نفر:
1- گوشت چرخ کرده؛ یک کیلوگرم
2- پیاز؛ 300 گرم
3- زعفران ساییده شده؛ یک قاشق چایخوری
4- نمک و فلفل؛ به مقدار کافی
روش پخت کباب کوبیده در منزل:
1 - ابتدا کاسه بزرگی آماده کرده و پیازها را پس از پوست کندن و شستن با رنده ریز پیاز ها را ، رنده کنید.
نکته: اگر پیاز آب انداخت باید با دست پیاز رنده شده را بچلانید و آب اضافی آن را خالی کنید.
2- گوشت چرخ کرده به نمک و فلفل به پیاز رنده شده اضافه کنید. زعفران ساییده شده را نیز در کمی آب جوش حل کرده و درون مخلوط گوشتی بریزید و با دست تان مواد را خوب به هم بزنید تا مایه کباب حالت چسبنده پیدا کند. سپس مخلوط گوشتی را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید.
3- برای سیخ کردن کباب هم مقدماتی لازم است. ابتدا در کاسه کوچکی مقداری آب سرد ریخته و کنار دست تان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه کباب دست تان را در آب خیس کرده، یک مشت از مایه را بردارید و به شکل دوک درآورید ؛ سپس همان طور که مواد در دست راست تان قرار دارد، سیخ را روی مایه دوکی قرار دهید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید. در پایان دوباره دست تان را در آب سرد فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای کباب را به سیخ بچسبانید و کناری بگذارید. همین کار را درباره همه مواد و سیخ ها انجام دهید. سپس آتش را بر پا کرده، سیخها را روی آن قرار دهید. فقط به خاطر داشته باشید که ابتدا باید آتش را مرتب باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد. وقتی گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست. نکته1: گوشت کباب کوبیده را 2بار چرخ کنید. در ضمن یا آن را به صورت خالص از گوشت گوسفند آماده کنید یا از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید. پخت کباب کوبیده با گوشت گوساله به تنهایی امکان ندارد زیرا گوشت گوساله فاقد چربی لازم است. البته استفاده از قسمت های خیلی چرب گوشت گوسفند نیز برای پخت کباب کوبیده مناسب نیست.
نکته 2: با وجود اینکه طبق این دستور دیگر نباید نگران ریختن کباب باشید ولی برای اطمینان بیشتر یکی دو تخممرغ به مایه کباب اضافه کنید.
نکته 3: برنج این چلوکباب را هم بهصورت جداگانه در قابلمه یا پلوپز آماده کنید.
نوش جان