کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از سبزیجاتبا ارزش غذایی بلا می باشد که دارای مواد مغذی بی شماری می باشد وخواص و فواید بی شماری برای ارتقاء سلامتی جسمی انسان دارد .
مواد مغذی و معدنی و سایر موادی را که در کلم بروکلی وجود دارند و اثرات بسیار زیادی در پیشگیری و درمان بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم :
1- بروکلی دارای ماده ای به نام سولفورافان است که تعداد ،اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را کاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه ، معده ، روده بزرگ ، رکتوم و ریه ها در انسان جلوگیری می کند .
2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید ، ویتامین A ، C و K می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند .
3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C ، فیبر و بتاکاروتن ( مواد ویتامین A) یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مانند انواع سرطان ، آلزایمر ، بیماری های قلبی ، آرتریت پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد .
4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در کلم بروکلی برای افراد دیابتی بسیار پر اهمیت است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود باید این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند تا از آن بهرمند شوند .
5- کلسیم موجود در کلم بروکلی ، به اندازه میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف کلم برکلی برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است و توصیه ی فراوانی می شود. اما بع دلیل این که شیر علاوه بر داشتن کلسیم ، دارای ویتامین D نیز می باشد ، به عنوان منبع پر اهمیت تری برای پوکی استخوان مورد استفاده قرار می گیرد زیرا ویتامین D به جذب بیش تر کلسیم در بدن کمک می کند .