تربچه
بر طبق تحقیق برترین های جهان تربچه دارای خواص زیر می باشد:
1) تربچه از نظر طب ایران قدیم گرم و خشک است و از زمان های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها استفده می شده .
2) تربچه دارای مقدار کمی مواد قندی، نشاسته، مواد چرب، اسید فسفریک، هیدروکربنه و مواد ازته و مقدار مناسبی ویتامین B و کاروتن می باشد.
3) آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود،خاصیت پاک کنندگی و نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی،سلول ها، مجاری معده، کیسه صفرا،کبد، رودهها، کلیه و ریهها را دارد و برای معالجه روماتیسم موثر است و مورد استفاده قرار می گیرد..
4)آب تربچه را باید با سایر آب میوه جات و سبزی ها میل کرد، چون خالص آن طعم تندی دارد.جهت مصرف و آبگیری تربچه های قرمز تازه و جوانه های سبز همراه با برگ انتخاب شود.
5) ترب برای دفع سنگ های صفراوی مفید است و ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن نفخ را از بین می برد.برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است و برگ آن اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند.
6) آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید است و ترب سیاه، یرقان را درمان می کند.
7) در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار می دادند که موجب پاکی معده و درمان مسمومیت می شد.
8) تخم ترب همچنین اشتهاآور و ضدیبوست است.
منابع :سیمرغ دات کام