قارچ
این گیاه اغلب در گروه سبزیجات طبقه بندی میشود در حالی که در واقع به طبقه خاص خود موسوم به قارچ ها تعلق دارد.
هزاران سال است که قارچ هم بعنوان ماده غذایی مناسب و هم برای اهداف و مصارف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته متخصصان؛ قارچها منبع غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک می کند.
بر اساس این گزارش، قارچ ها برای تقویت استخوانها مفید هستند، خستگی را رفع و کمبود ویتامین د را جبران می کند.
علاوه بر این، برای این که تمام مواد مغذی از مواد غذای ی به بهترین صورت جذب شوند، بدن نیاز به ویتامین های گروه ب دارد و قارچ یک دسته از این ویتامین ها را می تواند، تامین کند.
به گزارش سایت " تغذیه گیاه خواری "، قارچها منبع سرشاری از ریبوفلاوین، نیاسین و سلنیوم هستند. سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با همکاری ویتامین «ای» سلول ها را از تاثیرات آسیب رسان و مخرب رادیکالهای آزاد در امان نگه می دارد. همچنین مصرف سلنیوم در مردان مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا 65 درصد کاهش می دهد.
قارچ ها همچنین منبع مهمی از اسید فولیک هستند که ویتامین مهمی برای زنان بویژه در دوران بارداری محسوب می شود.
معمولا قارچ را بایستی فقط به صورت پخته مصرف کرد زیرا قارچها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر طبخ از بین می روند.
ولی قارچ هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می شوند، می توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.
با وجود خواص سرشاری که این خوردنی دارد متخصصان تغذیه توصیه می کنند؛ اشخاصی که نمی خواهند از گوشت استفاده کنند برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنشان نمی توانند قارچ را جایگزین آن کنند چون قارچ جای گوشت را نمی گیرد.