مواد لازم برای تهیه آش رشته
1-رشته مخصوص آش = 400 گرم
2- سبزی آش = ( تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز ) 1 کیلو
3- نخود و لوبیا و عدس = ( مجموﻋﺄ به مقدار مساوی ) 450 گرم
4- نعناع خشک = 4 قاشق یا نعناع تازه 200 گرم
5- پیاز متوسط = 4 عدد
6- کشک ساییده غلیظ = 2 لیوان
7- آرد = 2 قاشق
8- روغن = به میزان لازم
9- نمک و فلفل = به مقدار کافی
طرز تهیه آش رشته:
نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل در اب خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید.
نکته : برای از بین بردن نفخ حبوبات این کار لازم است .
در قابلمه ای بزرگ 3- 5 لیوان آب ریخته و سپس نخود و لوبیا چیتی را به آن اضافه کنید و روی حرارت نیمه ملایم قرار دهید تا نیم پز شود ( کمی نرم شود ) سپس عدس را به آن اضافه کنید.
پیاز و سیر (سیر اختیاری می باشد و تنها برای خوش طعم تر شدن آش به آن اضافه کنید) را خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند ، یک ساعت پس از ریختن عدس نصف پیاز و سیر داغ را به حبوبات آش اضافه کنید ، سبزی آش را خرد کنید و هم زمان با ریختن سیر و پیاز سبزی ها را نیز به آن اضافه کنید سپس بگذارید تا مواد خوب پخته شود.
نکته : در قابلمه را نگذارید تا رنگ طبیعی سبزیجات باقی بماند و رنگ طبیعی خود را از دست ندهد.
پس از چند ساعت ( بسته به نوع حرارت ، دما و نوع مواد زمان پخت متغیر می باشد ) که آش با حرارت ملایم جا افتاد می توانید رشته های آش را اضافه کنید.
پس از گذشت 20 دقیقه کشک ، نمک و فلفل را به ان اضافه کنید و کمی به هم بزنید اما مراقب این باشید که رشته ها له نشوند ، 5 دقیقه پس از اضافه کردن کشک آش را از روی حرارت بردارید.
نکته : بیشتر از این زمان موجب ته گرفتن آش می شود.
پس از پخت آش رشته را در ظرف ریخه و با نعناعو پیاز داغ و کشک و همرا باسلیقه خود آش را تزئین کنید.
نکته : در صورت نیاز آب جوش را کم کم در مراحل پخت می توانید به آش اضافه کنید .
طرز تهیه نعناع داغ:
برای تهیه نعناع داغ ابتدا درون ماهی تابه روغن ریخته و آن را گرم کنید و سپس نعناع خشک را به آن اضافه کنید کمی ان را تفت دهید و سریع از روی شعله بردارید تا سیاه نگردد.
نکته : به دلیل وجود نمک در رشته قبل از اضافه کردن نمک آش را تست کنید.
تهیه در گروه آشپزی برترین های جهان
نوش جان